Ett gott recept.



Antal portioner: 4

Ingredienser

16 lasagneplattor
Kantarellsås:
300 g kantareller
500 g passerade tomater
1 gul lök
smör att steka i
100 g västerbottenost
100 g ädelost
50 g parmesanost
Tomatsås:
2 burkar krossade tomater
1 morot
1 stjälk blekselleri
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1/4 röd spansk peppar
1 kvist timjan
1 kvist oregano
1/2 dl olivolja
salt, socker, peppar
rödvinsvinäger
färsk basilika

Gör så här

1. Kantarellsås: Hacka den ena löken och fräs den och kantarellerna i smör. Krydda med salt och peppar. Ta undan några kantareller till dekoration. Häll på de passerade tomaterna och låt stå och småputtra i 10 minuter. Riv parmesanost, västerbottenost och ädelost. Blanda ihop alla ostsorter. Sätt ugnen på 200°.

2. Tomatsås: Skala och ansa lök, selleri och morot. Skiva moroten, strimla sellerin och finhacka löken. Dela chilifrukten i halvor på längden, kärna ur och strimla chilin fint. Fräs den ena löken, morot, selleri och chili i olivoljan. Häll på de krossade tomaterna. Pressa ner vitlöken. Lägg i timjan och oregano. Låt småputtra ca 20 minuter. Krydda såsen med salt, vinäger, en gnutta socker och peppar. Låt koka ytterligare 10 minuter. Mixa såsen slät.

3. Lägg tomatsås i bottnen på en smord ugnssäker form. Varva lasagneplattor, tomatsås och kantarellsås med ostblandningen. Avsluta med tomatsås. Strö över rikligt med ost. Grädda i 200° ugn ca 35 minuter. Lägg på de sparade kantarellerna. Låt stå och "stabba till sig" i 10-15 minuter. Klipp färsk basilika över.

Mums!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0