Så fick Christian sin Gitan Till sist!





och inte en ända varm korv!
Kass!



Vissa vill inte va med på bild.

Idag är det Giftemål!



Undrar om dom hyrtbil!

Första Advent



Så brukar det gå för Kockar eller var det i kock?



Tur man inte e kock!

Nu drar det ihop sig för Hamnfogdens bröllop



Undrar vad han bjuder på?
Varm korv kanske?

Surdegsbröd Voilá.....................



Inte så pjokigt!

Åsså var dom klara........



Smaka helt O.K.

Filmjölksbröd

Tillagning

1 bröd

5 dl filmjölk
1 dl mörk sirap
1 tsk salt
2 tsk bikarbonat
1/4 dl vetegroddar
1/2 dl vetekli
3/4 dl rågkross
3/4 dl solrosfrön
1 1/2 dl rågsikt
1 dl grahamsmjöl
2 1/2 dl vetemjöl
3/4 dl russin
3/4 dl sötmandel (hel o skalad)
3/4 dl torkande aprikoser

Blanda först alla torra ingredienser, tillsätt sirap och filmjölk. Häll upp i smord 1 1/2 liters form

Baka i ugnen ca 80 minuer i 175grader

Detta bröd har många ingredienser men jag kan lova att det är värt besväret!

Detta är ett annat resept


Under tiden!



Den bubblar bra och det luktar syrligt.
Kan bara vara bra.



Jo, jag lovade ett recept.

Bröddeg

surdegen
50 g jäst
7 dl vatten
18 dl rågmjöl
9 dl vetemjöl
2 dl rågkross
1 msk salt
2 msk brödkryddor
1/2 dl neutral olja
mjöl till utbakning

Gör så här

1. Dag 1, Surdeg

2. Dag 4, Bröddeg: Mät upp resten av mjölet, värm vattnet till 37° och smula jästen i en bunke. Tillsätt lite av vattnet och rör om tills jästen smälter. Häll i resten av vattnet, surdegen, salt, olja, kryddor, mjöl och rågkross. Arbeta för hand eller i maskin till en smidig deg. Täck över och låt jäsa i 2 timmar.

3. Sätt ugnen på 250°. Mjöla bakbordet. Stjälp upp degen och knåda den smidig. Forma 2 limpor och lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Täck över och låt limporna jäsa i 30 minuter. Grädda i 30 minuter på nedersta falsen. Stäng sedan av värmen och låt bröden stå inne i ytterligare 15 minuter. Låt limporna svalna på galler under duk.




Låt jäsa 2 timmar



1 timme kvar i ugnen
ligger bra till.



Under tiden bjuder min Älskling på goa mackor.



Surdegen själv.


Så var det bakdax.


     
Vi börjar med ett par filmjölksbröd. mums!



in i ugnen 175° 1 timme 45 minuter


Sa till en kompis.............

Nu skall jag hem till min surdeg!
Han titta på Eva och titta undrande på mig.
Kanske inte lämpligt att säga till utomstående.....

Dax att "mata" surdegen



1 dl rågmjöl
1 dl vatten (37°)

Bara röra i, och INTE över 29 grader.
Bak dag Onsdag?
Fick byta den lille glasburken! det rann över när det börja jäsa.
En liten bunke duger.

Vad ger man en ålafiskare?



En ål kanske?

På Söndag gifter Gittan o Christian sig!



Hurra, Hurra, Hurraaaaaaaaa!

Det drar ihop sig! Förslag till Klappar.



Jag kan bära själv.
eller



Gärna många!
Passar bättre i Börsen.

Surdeg



Blanda

2 dl rågmjöl
med
2 dl vatten (37°)
1 msk honung eller hanung



Häll upp i glasburk (går mycket bra att ha en större burk)
Skruva EJ till locket
och ställ på ett varmt ställe ej över 29°




Kanske för bra men det finns knapt någon värme på elementen.

Glöm inte att "mata" surdegen efter 2-3 dagar
den äter gärna
1 dl rågmjöl
och
1 dl vatten

Efter 12 timmar kan du använda den (spara resten i kylskåpet. du kan ta fram den dagen innan
du behöver använda den. Skall börja bubbla igen.)
Du kan "mata" igen när du behöver mer.
Tillsammans med lite sparad deg, bakar du på tradition. Aldrig mera jäst!

Recept följer:

Detta är i n t e en triangel.

... och det låter ljuvligare än så...!

En annan triangel!



Inte helt lätt att spela på!
Håll tungan rätt i mun.

Bermudatriangeln.

                     


Det har försvunnit ungefär 75 flygplan och mer än 2 000 båtar och fartyg inom Bermudatriangeln. Här tar jag upp lite om några av de drabbade.

Försvunna Fartyg

Den mest kända händelsen före 1900-talet är berättelsen om Mary Celeste, ett tvåmastat skepp som en gång hette Amazon. I december 1872 hittades Mary Celeste drivande mellan Azorerna och Gibraltar. Ombord var allt i sin ordning, bordet var dukat för måltid, kastruller stod på spisen. Men skeppet var helt öde! Det var inte en själ ombord. Bilden här bredvid är målad av Ernst Pohlmann och skeppet ska föreställa Mary Celeste.

År 1880 var det ett annat fartyg som försvann, skolfartyget Atlanta som tillhörde den Brittiska flottan. Fartyget försvann med 290 man ombord. Under flera år sökte man efter fartygen men aldrig fann man några spår. En kvinnlig författade skrev om händelsen efter lite efterforskning. Teorin var faktiskt väldigt logisk. Atlanta var ett gammalt och tungt skepp som lätt kom i rullning och det kunde rulla upp till 32 grader. Under februari till mars månad det året så var det stormigt väder och många skepp sjönk. En man i besättningen på Atlanta som hade fått gula febern kunde höra kaptenen säga “Om hon rullar en enda grad till då förliser hon”. Alltså var det troligt att fartyget sjönk på grund av stormen och inte något mystiskt fenomen. (Text o bild lånad)


Har hört att chokladbad är nyttigt! Stämmer det?



Ser onekligen inbjudande ut!
Ett helt badkar med la la mums.

Visst e Hon fin!



Undrar om där är mer GLASS?

Åsså en Puh!

Ingen kan vara nere med en ballong!


Om en person du talar med inte tycks lyssna,
var tålamodig.
Det kan helt enkelt vara så att han har lite ludd i ena örat.

Tänk att kunna alltid.



Så sant, så sant.

MONACO!!!!!!!!!!!

 Chanel


 
                                            Gucci   

                       Dior


Det går nog att få ihop en "hyfsad" garderob?

Hörde att nån skulle praktisera som Testbild!



Grattis Linn! Kulturen! Häftigt!
P.S. Helsingborgs kultur-elit "Vi vill höra vad du tycker" i en Kulturdialog. anmälan görs på
www.helsingborg.se/kulturdialog Allt enligt anonns i HD idag.
Själv tycker jag Mer kultur åt Alla! och GRATIS Choklad.

Chokladtest



VS

 

Gadbury smakade bra! men som alltid när jag är i utlandet så tycker jag att Chokladet har lite "konstig" konsistens. Jag tror att det har med blandningen av Cacaomassan att göra. Sydligare behövs väl ett choklad som klarar av högre temperatur.
Den Svenska chokladen som får smaklökarna att dansa piruetter i munnen, är därför den klara VINNAREN.
Men som sagt är man i utlandet får man ta "skeden dit man i grytan och haspen på"

Än en gång Tack! la la är ALLTID la la.

Det kom ett brev från utlandet........mums



E det redan julafton?
Jag har varit duktig och ätit min spenat varje dag!
Tack TOMTEN!

Badkar ett +



Skulle vatt skönt med ett bad nu när hösten har kommit.

Öppen spis e OK!



Blir det för varmt så får vi vädra.

Gärna uteplats!



Skulle kunna tänka oss uteplats med Charm.

Vissa fasiliteter önskvärda.



Gärna toalett inne!

Vill du byta lägenhet


Snart dax för det årliga badet!


Radion måste vara bemannad!




Konsekvenser inom sjöfarten

På grund av olyckan med Titanic följde omändringar av internationella sjöregler. Några exempel är:

  • Livbåtar ska finnas till samtliga ombord.
  • Radiobevakning ska finnas dygnet runt (SS Californian som var närmast Titanic stängde av sin radio på grund av den intensiva radiotrafiken).
  • SOS ska gälla som internationell nödsignal. Den ersatte CQD följt av skeppets namnkod (MGY var Titanics).
  • Livbåtsövningar ska genomföras.
  • Internationella ispatrullen bildades två år efter olyckan.
Historiska händelser som påverkar oss fortfarande!
Otroligt!

Hur var det nu?

Sostotefofanon? eller!
over and out.

Det gick!

Vars ett VHF-Certifikat


Här skall snackas!

en tråkig kväll kan det bli......




150 gram smör eller margarin
3 dl socker
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
2 st ägg
2 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält matfettet i en kastrull som rymmer ca 2 liter. Ta kastrullen från värmen.
  3. Rör ner socker, kakao och vaniljsocker i det smälta matfettet. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning. Rör till sist ner vetemjöl.
  4. Bred ut smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 20 minuter, inte längre, kakan ska vara lös i mitten.
  5. Låt kakan kallna och ställ den sedan i kylen ca 1 timme. Sikta eventuellt över lite florsocker strax innan kakan ska serveras.

Kommer Ni ihåg sommaren?



Vart vill ni åka?

RSS 2.0